Program 2015
Nalaganje dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Rudi Potepuški, 2. dan

03. Jul 2015, 10:00 - 23:00
PETEK, 3. 7. 2015

10:00 do 13:00 – Cirkuške delavnice, Cirkokrog/SLO.

So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali pa zavrteli krožnik na palici, kot to počnejo kitajski cirkusanti, a niste vedeli, kako bi se tega loti? Pri tem vam lahko pomagamo! Na naše delavnice ste vabljeni vsi, ki bi se radi naučili cirkuških in akrobatskih vragolij. V sproščenem okolju in pod budnim očesom naši mentorjev se lahko prav vsak nauči  osnovnih rokovanj s cirkuškimi rekviziti in poleti v različnih akrobatskih položajih.

14:00 do 17:00 – Vintič tetke, varstvo za otroke/SLO.

Vintič tetke so zabavne, nenehno se igrajo in za vsako priložnost, naj bo rojstni dan, prazniki, sploh pa počitnice, ustvarjajo na izbrano temo. S pomočjo otrok rišejo, oblikujejo, barvajo in ustvarjajo zgodbe, ki nastanejo iz enostavnih in priročnih rekvizitov – takih, ki jih imate doma, pa morda niti ne veste, kaj vse lahko iz njih nastane. Za izdelavo zvezde na primer potrebujete le malce debelejše vejice, vrvico ali žičko ter po želji belo barvo v spreju. Bo dež ali sonce? Gremo ven ali ostanemo noter? Da vašim malčkom ne bo dolgčas, jih lahko presenetite z lepo hiško, potrebujete le večjo kartonsko škatlo, škarje in lepilni trak . Vintič tetke so zakon!

Prijave zbiramo v knjigarni Goga ali na email naslovu: knjigarnagoga@goga.si

17:00 – Cirkus Copatky. KD Jože Pahor, Kosovelov dom, Sežana/SLO. 20 min.

Dvanajst nastopajočih pleše na ulici. Pravzaprav se pred nami odvije predstava v predstavi. Kukamo v zakulisje cirkuškega tabora, kjer prebivajo, vadijo in nastopajo klovni, cirkusantje in živali. Glasbeno pestra podlaga sega od francoskih balad, glavno vlogo igra harmonika, nadaljujejo s klezmer in etično glasbo. Vmes pa vse ta jazz. Vse do koračnic. Sami sebe imenujejo »veliki slavni cirkus internacional«, pa se jim kljub temu pripeti tudi kakšna nerodnost.

17:30 – Izlet. Šugla gledališče/SLO. 25 min.

Oče in sin se odpravita v gore. Sliši se odlično, družila se bosta, premagovala fizične napore in ovire. Pred njima je, tako se zdi na začetku, imeniten dan. V resnici pa golo naključje kaj kmalu poskrbi, da se stvari obrnejo na glavo in se njune poti ločijo. Gore so seveda nepredvidljive, zato se oba srečujeta z ovirami in jih premagujeta vsak na svoj način. Znano je, da se šele v hribih pokaže, kdo je hraber in kdo ni. Saj veste, gora ni nora, nor je …

Avtorja, ustvarjalca, igralca: Luka Piletič in Jošt Jesenovec.

Scenografija, kostumografija: Edith Mehle, Dan Pikalo, Lara Štefančič.

18:00 – Pot v Tadam. Endvatri /ZDA, SLO. 40 min.

Nekje v daljavi mestnih ulic … se zasliši marširanje. Ko se obrneš, zagledaš pred sabo tri neustrašne popotnike. Približujejo se v raztrganih oblačilih, z razmršenimi lasmi in z na obrazih izrisano odločnostjo. Za njimi je dolgo in nevarno popotovanje, popotovanje, ki jih vodi do obljubljenega kraja, označenega na zemljevidu. O kraju ne vedo veliko, vedo le, da se imenuje »TADAM«! Predstava črpa navdih iz tradicije italijanske komedije in fizičnega gledališča. Endvatri  so trije energični in vzneseni igralci, ki za svoje predstave ne potrebujejo velikih gledaliških odrov in razkošnih scenografij. Za njih noben oder ni premajhen in nobena zgodba prevelika.

Avtorji in igralci: Anja Bezlova, Justin Durel, Alenka Marinič/Alla Abramova.

Režija: Alenka Marinič.

18:45 – Riba. Teater Polpet./SLO. 15 min.

Dve prijateljici plujeta po morju, ko se iznenada iz morja prikaže riba. Vsakdanji in prijeten dogodek se spremeni v svojevrsten ribolov. Uloviš ribo in vse se premeni. Teater PolPet pod takim imenom obstaja že nekaj let. PolPet izvira iz osebnih imen nastopajočih sester. V skupnem seštevku sta: perfromerki, profesorica likovne vzgoje in lutkarci.

Igrata: Polona in Petra Prosen.

19:00 – Klovn Barabba/ITA.  35 min.

Srednjeveški zabavljač se znajde v sodobnem svetu … Pravzaprav je izumljen prav za vaše mesto. Bufon, grdi in simpatični norec, lik, ki nima pojma, na katerem planetu je in v katerem obdobju. S svojo leseno cizo, polno razne krame, potuje po ulicah. Za vsakogar, ki ga sreča in ki mu korak zastane, da bi si ga z nasmehom ogledal, izvede kakšno točko ali skeč: hodi po steklu, bruha ogenj, žonglira z meči, ugrablja otroke in celo privzdiguje krila uglednim gospem …100-odstotna improvizacija in 100-odstotna norost!

20:00 – Edinstveni trije. The Primitives/BEL,GER. 40 min.

Edinstveni trije so moški srednjih let, uglajeni, urejeni. Pred pomembno nalogo so – čaka jih namreč dostava! A nikakor se ne morajo spomniti, kaj, kam in komu morajo dostaviti.  Izgubljeni in zmedeni tečejo naokoli, padajo, plešejo, se spotikajo in celo borijo za življenje. Vse, le da bi izpolnili pozabljeno nalogo.

Tudi za gledalce imajo posebno sporočilo. Ob ogledu predstave prosijo, da izključite svoje mobilne naprave in možgane, ter se pripravite na igrivo, absurdno, čustveno in spontano interaktivno ulično predstavo.

Igrajo: Craig Weston, Gordon Wilson, Marcus Siebert.

21:00 – Dva Stara. 2 Faced Dance Company/GBR. 22min.

Dva Stara je zgodba o dveh starih prijateljih, o dveh moških in njunih nenavadnih izkušnjah, iztirjenem vedenju in duhovitih zgodbah. Ob Dveh Starih boste hlastali za zrakom, se smejali in jokali, ko vas bosta popeljala na vseživljenjsko potovanje vse tja do puba. Zaščitna znamka 2Faced Dance Company je fuzija brejka, uličnega in sodobnega plesa. Dva Stara sta dvaindvajset minut nabitega adrenalina in hudo dobrih akrobacij.

Koreograf: Tamsin Fitzgerald. Kostumografija: Clare Milinczuk. Izvirna zasedba: Nathan French, Alex Rowland.

21:30 – Bitja teme.  Šugla gledališče/SLO. 30 min.

Tema človeške duše. V njej ždijo bitja – otroci pradavne Narave. Prvinska so, zato kljubujejo nesmiselnim pravilom, posmehujejo se lažnemu, dihajo resnico in jo vedno delijo z nami. Besna in vklenjena prežijo v temi. A prav kmalu bodo priplavala na površje, zrušila gradove v oblakih in nam pokazala – svobodo!

Avtorica: Tjaša Balantič. Nastopajo: Maja Likar, Nina Trebec, Delajda Hribernik, Elvis Berljak, Veronika Hana Grubič, Tjaša Balantič. Kostumografija: Brina Vidic, Nika Erjavec, Ana Balažic, Lara Mastnak, Ana Klemenčič.

22:00 – Spomini. Gledališče senc. Alla Tea/SLO,UKR. 25 min.

Tako kot vsako poletje sta se sestri pilotki odpravili na pot. Izlet čez morje, gozd in ovco sta tokrat doživeli malo drugače. Izlet z letalom ju pripelje do spoznanja … Geslo potovanja pa: »Ni ti najbližji tisti, s katerim ti je dobro, temveč tisti, brez katerega ti je slabo.«

Avtorici in izvajalki: Tea Vidmar in Alla Abramova.

Podrobnosti

Datum:
03. Jul 2015
Ura:
10:00 - 23:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Knjigarna Goga
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Map
Telefon
07/3930802

Organizator

Knjigarna Goga
Telefon
07/3930802
Poglej Organizator spletno stran