Program 2017
Nalaganje dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Rudi Potepuški – festival uličnega gledališča

30. Jun 2017, 17:00 - 01. Jul 2017, 23:00

Rudi Potepuški: Festival ulične umetnosti

30. 6. in 1. 7. 2017 , Glavni trg, Novo mesto

 

Petek, 30. 6. 2017

 

Od 17.00 do 20.00, Omare stare šare – Tretja roka / SLO

Interaktivna instalacija

 

Omare stare šare so majhni svetovi, ki v javnem prostoru čakajo svojega raziskovalca. Za škripajočimi vrati se skrivajo intimne atmosfere otroških spominov, lokalnih zgodb, mitoloških bitij in prostorske poezije, ki bodo razburkale vašo domišljijo, angažirale vse vaše čute in vas dobesedno potegnile vase. Kolektiv Tretja roka počne tisto, kar bi lahko počeli vsi, če ne bi imeli ”samo dveh rok”, pri tem pa uporablja stvari ”iz druge roke”, jih preoblikuje, sestavlja, posreduje naprej ali nazaj, kamorkoli, samo da na koncu pridejo ”v prave roke”.

 

Od 18.00 do 22:00, Akcije – LJUZGO Team / SLO / IT / COL / FRA

Urbane intervencije

 

Ljuzgo team je skupina, ki je zrasla iz urbane turistične predstave Ljubljanske zgodbe. Ko so prerasli prostorske okvire Gornjega trga v Ljubljani, so se člani skupine odločili, da bi radi delovali v širšem urbanem okolju in svoje akcije prilagodili vsakokratnemu prostoru, publiki in namenu. Njihove akcije so lahko zelo različne, od malih, nežnih in subtilnih do velikih in hrupnih. Čas jih ne omejuje in zato je trajanje njihovih akcij lahko zelo različno, od ene ure do celega dneva.

 

Ob 19.00 Kar nosimo – Šugla gledališče / SLO, 35 min

Ulična predstava

 

Šugla gledališče že vrsto let na domačih tleh raziskuje različne možnosti predstavljanja ulične umetnosti in izobraževanja novih performerjev. V tokratni produkciji nam z ulično predstavo Kar nosimo predstavijo, kako je mogoče z gibom in glasom raziskovati dimenzije človeka. Njegovo utišano prvinskost.
 Na ulici se človek poveže, bodisi s človekom, živaljo, drevesom.

 

 

Ob 20.00  The Chocolate and Strawberry Show / AUS, 40 min

Ulična predstava

Scott Chocolate in Strawbery sta izkušena ulična umetnika iz Avstralije, ki se že 20 let kalita po celem svetu. Nastopala sta na vseh večjih uličnih festivalih, njuno predstavo pa odlikuje zmes sproščene »Aussie« komedije, izjemna veščina žongliranja, akrobacije, diabola in ostalih cirkuških rekvizitov.  

Ob 21:00 Jack Flash Show / AUS, 40 min

Ulična predstava

 

Jack Flash se nam že drugo leto predstavlja na odru Rudija Potepuškega, tokrat s prenovljenimi triki. Predstava, ki jo je pripravil za nas, je cirkuški spektakel, ki vsebuje vse prvine, od akrobatike, čarovnije, žongliranja, žongliranja S PETIMI NOŽI …

Še bolj zanimivo je to, da to izvaja z vsemi desetimi prsti. Predstava, ki vas bo spravila v smeh, vas razveselila, spravila na trne …

Briljantno sofisticirana neumnost.

 

 

Ob 22.00 Svetlobni spektakel – Kreaktiv / SLO, 20 min

Svetlobna predstava

 

Kolektiv Kreaktiv nastopa na Rudiju Potepuškemu že tri leta in vedno znova nam pripravi dih jemajoče predstave. Na letošnjem festivalu nam bodo pokazali izjemne veščine s svetlobnimi rekviziti, kot so poi, svetleče palice in led žogice.

Zagotovo pa nam bodo za zaključek pripravili nekaj spektakularnega.

 

Od 19:00 do 24:00 Noč nakupov – Zavod grem v mesto

 

Poletne noči v mestnem jedru so res čarobne in nostalgične. Zavod Grem v mesto vas vabi, da tudi letos doživite noč polno srčnih in toplih srečanj ter klepetov s someščani, podprtih z obilico kulturnega dogajanja in ulične kulinarike. In seveda butičnega nakupovanja, saj bo večina trgovin v mestnem jedru odprta do 24.00 ure, trgovci pa bodo pripravili posebne ponudbe, presenečenja, darilca in popuste. Doživite mestno jedro, kot mu pritiče: prostor druženja, kulture in trgovanja, v vsem svojem sijaju na že deveti Noči nakupov.

 

 

Sobota, 2. 7. 2016

 

Od 10.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.00 Cirkuške delavnice – Cirkokrog / SLO

 

So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali pa zavrteli krožnik na palici, kot to počnejo kitajski cirkusanti, a niste vedeli, kako bi se tega loti? Pri tem vam lahko pomagamo! Na naše delavnice ste vabljeni vsi, ki bi se radi naučili cirkuških in akrobatskih vragolij. V sproščenem okolju in pod budnim očesom naših mentorjev se lahko prav vsak nauči osnov rokovanja s cirkuškimi rekviziti in poleti v različnih akrobatskih položajih.

 

 

Od 17.00 do 20.00, Omare stare šare – Tretja roka / SLO

Interaktivna instalacija

 

Omare stare šare so majhni svetovi, ki v javnem prostoru čakajo svojega raziskovalca. Za škripajočimi vrati se skrivajo intimne atmosfere otroških spominov, lokalnih zgodb, mitoloških bitij in prostorske poezije, ki bodo razburkale vašo
domišljijo, angažirale vse vaše čute in vas dobesedno potegnile vase. Kolektiv Tretja roka počne tisto, kar bi lahko počeli vsi, če ne bi imeli ”samo dveh rok”, pri tem pa uporablja stvari ”iz druge roke”, jih preoblikuje, sestavlja, posreduje naprej ali nazaj, kamorkoli, samo da na koncu pridejo ”v prave roke”.

 

 

Ob 18.00 Jutri bo konec – Zirkus Morsa / GER / FRA, 40 min

Ulična predstava z akrobatiko

         

Človeštvo spreminja obličje našega planeta na nerazumen način in vsi mi smo del nenaravnega uničenja naravnega življenjskega okolja. Kaj sploh še lahko storimo temu svetu, ki je postal tako zmeden, ne-pregleden in absurden? Opremljena le z leseno ploščo in vrvjo, umetnika popeljeta občinstvo na negotovo potovanje skozi kaos. Igra sobivanja se lovi okoli ravnotežja in raziskovanja tega, kar ju obkroža; ničvrednih najdb, ki postanejo
 ključne: deska, valj, koščki naplavljenega lesa, vrv … Ravnotežje je krhko in vsak korak lahko povzroči nesrečo drugega. Samo tisti, ki sodelujejo in sobivajo, lahko preživijo izziv. Osupljiva in sveža predstava sodobnega cirkusa, ki je polna humorja in optimizma, je poziv k ustvarjalnosti, sodelovanju in preprostosti

 

Ob 19.00 Parastilt – CirkoBalkana / CRO / SRB, 45 min

 

Pet nenavadnih likov, pet starih in zavrženih igrač, na hoduljah tava po mestu. So se izgubili in iščejo svoj dom? Umetniki iz beograjske skupine Cirkusfera in zagrebške skupine Cirkorama, ki že več let skupaj ustvarjajo mednarodno odmeven program CirkoBalkana, med vas prihajajo z interaktivno pohodno predstavo Parastilt, ki je polna atraktivnih žonglerskih in akrobatskih točk.

 

Ob 20.00 Ravnajte previdno – Diana Gadish / ESP, 40 min

Ulično gledališče

 

Avtorica raziskuje telo, ki namesto, da bi se vsiljevalo preko vsakdanjega vrveža ulice, raje kaže svojo krhkost in se giblje med
vidnostjo in nevidnostjo. S sugestivnim jezikom podob in igrivostjo v interaktivni predstavi nagovarja občinstvo, ki se množi, in na koncu postane celo njen protagonist.

 

 

Ob 21.00 SOMIRU– Rogor cirkus / SLO, 30 min

Poetično akrobatska predstava

 

Potovanje sence skozi sanje v iskanju tistega, ki zgleda, kot da miruje. Skozi gib in zvok, ritem in dih se oglaša »per‐sona« ki potuje skozi imaginarne svetove realnosti. Pot je zvita in strma, abstraktna in absurdna, lepa in nerazumljiva.

Avtorja in izvajalca: Dana Auguštin (gib), Thierno Diallo (glasba).

Ob 21:30 El Kachon / SLO, 90 min

Koncert

El Kachon so dolenjski avtorski bend, ki se navdaja z zvoki rocka in bluesa. Njihovo glasbo je enako mogoče slišati v električni ali akustični obliki. Kilometre so si nabrali na številnih festivalih v Sloveniji in tujini, za letošnji zaključek festivala Rudi Potepuški pa se nam bodo v vsej svoji sijajnosti predstavili na Glavnem trgu. S tem se bomo poslovili od Rudija do naslednjega leta.

El Kachon so:

Tina Gerbec Radaković – vokal

Tomi Perinčič – vokal, kitara

Andrej Barbič – Krt – vokal, kitara, ustna harmonika

Sonđža – bas, vokal

Primož Malenšek – PimPs – tolkala

Žiga Dobravc – bobni

 

 

 

 

 

  

 

Sponzorji:

KRNC Proizvodnja in trgovina d. o. o. 

BMW – Makoma d. o. o. Novo mesto

 

Organizator: Goga

Soorganizatorja: Ana Desetnica, Grem v mesto

 

Partnerji:

MONM, DNŠ, JAK, EU Culture

Pokrovitelji: Makoma, Krnc d.o.o., Komunala NM

 

 

Podrobnosti

Začetek:
30. Jun 2017, 17:00
Zaključek:
01. Jul 2017, 23:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Glavni trg v Novem mestu
Glavni trg
Novo mesto, Slovenija
+ Google Map

Organizator

Knjigarna Goga
Telefon
07/3930802
Poglej Organizator spletno stran